
مراقبت های پیش از بارداری
همه خانمها باید قبل از بارداری برای کنترل و بررسیهای لازم از نظر وجود مشکلات احتمالی به پزشک مراجعه کنند و این زمان حداقل سه ماه قبل از بارداری می باشد چرا که برخی از داروها برای نوزاد متولد نشده آسیب رسان هستند و تطبیق داروی جدید با بدنتان زمان میبرد. بهتر است از مصرف برخی داروها مانند ایبوبروفن که بدون نسخه فروخته می شوند، خودداری کنید چرا که در اوایل بارداری بی خطر نیستند و به هیچ وجه در دوران بارداری نباید دارویی خودسرانه مصرف شود.
این موارد را با پزشکتان در میان بگذارید:
چکاپ فرصتی برای صحبت کردن درباره مشکلات یا نگرانی های بهداشتی است که ممکن است داشته باشید.
موارد زیر را با پزشک یا پرستار درمیان بگذارید:
• وضعیت بهداشتی و سبک زندگی
• عادات غذایی
• هر نوع مشکل در عادت ماهیانه
• میزان ورزشی که انجام می دهید
• این که کارتان به شکلی است که با مواد خطرناک سر و کار دارید
• وضعیت سلامتی تان، این که از افسردگی رنج می برید یا در گذشته این مشکل را داشته اید.
• وضعیت بیماریهای احتمالی که قبل از بارداری دارید مانند: دیابت، آسم، فشارخون
• هر مشکل ژنتیکی که در خانواده دارید، اگر سابقه خانوادگی سندرم داون، آنمی داسی شکل، تالاسمی یا فیبروز کیستیک دارید به پزشک تان اطلاع دهید تا بتواند کمک و توصیه های بیشتری قبل از بارداری به شما بدهد.
• ضد بارداری های مورد استفاده (اگر تزریق داروی ضد بارداری انجام داده اید، ممکن است برگشت به باروری معمول تا یکسال بعد از آخرین تزریق طول بکشد).
• سقط ها، زایمان های ناموفق یا بارداری خارج رحمی که تجربه کرده اید
• اگر نگران هستید، می توانید از پزشکتان بخواهید که آزمون های غربالگری برای عفونت های منتقله از طریق رابطه جنسی شامل: هپاتیت B، کلامیدیا، سفیلیس و HIV را بنویسد. درمان برای عفونت های منتقله از طریق رابطه جنسی پیش از لقاح به طور قابل ملاحظه ای شانس موفقیت بارداری را افزایش می دهد.
• آخرین زمانی که چکاپ اسمیر گردن رحم داشتید را کنترل کنید و اگر باید برای سال آینده یک تست داشته باشید برای آن اقدام کنید، به طور معمول پاپ اسمیر در زمان بارداری انجام نمی شود، این به این خاطر است که بارداری می تواند باعث تغییر گردن رحم شده و تفسیر نتایج را با دشواری همراه کند
مصرف دارو و مکمل ها پیش از باداری:
مصرف برخی از انواع داروها حین بارداری الزامی است. بعضی از داروها هم در این دوران با داروهایی امن و مناسب برای جنین جایگزین میشوند؛ مانند داروهای خوراکی قند خون که در دوران بارداری، انسولین جایگزین آن میشود.
در اغلب موارد مقدار داروهای تیروئید در دوران بارداری تغییر میکند، پس اگر پزشک میزان مصرف آن را کم یا زیاد کرد، در مصرف مقدار جدید دقت کنید. همچنین بیماران قلبی یا افرادی که دچار درجاتی از نارسایی کلیوی هستند نیز حتما باید قبل و حین بارداری تحت آزمایش و معاینات لازم قرار گیرند. در مورد این بیماران، بارداری حتما باید با اجازه و نظر پزشک باشد خانم هایی که سابقه فشار خون بالا دارند، افراد دیابتی، کسانی که دچار مشکلات تیروئیدی، قلبی، کلیوی، ریوی، کم خونی، بیماریهای روماتیسمی و... هستند، باید قبل از بارداری به منظور کنترل بیماری کاملا بررسی شوند.
تحقیقات بسیاری از پزشکان نشان می دهد که برنامه ریزی برای باردار شدن زنان، باید حتی قبل از تصمیم گیری برای باردار شدن شروع شود که با این برنامه ریزی دقیق بتوان سلامتی مادر و فرزندش را تضمین کرد. اگر بدن یک زن قبل از بارداری او سالم بوده و یا سلامتی او با مصرف برخی ویتامین ها تامین گردد، باردار شدن او زودتر اتفاق خواهد افتاد و مادر می تواند دوران بارداری خود را به آسانی و بدون داشتن هرگونه مشکلی پشت سر بگذارد. یکی از بهترین روش ها برای استارت زدن برنامه ریزی باردار شدن در مادران، استفاده از مکمل های ویتامین ها است. با این حال، هیچ مکملی نباید بدون مشورت با دکتر معالج مورد استفاده قرار گیرد.